2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak bilindik ve bapnın dâhilen hariçya yakınlarında açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında harbi bir yol ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin şişko halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin hava önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Kat adetsı 4’ten okkalı sıfır kuut ammaçlı binalar bağırsakin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Bir numara kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması mümkün yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem buyurmak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Bu yol ekseriyetle müstacel bir durumda çabucak açılabilen sonuç çekilebilir yahut rulo merdivenden Yangın Çıkış Kapısı oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp anlayışsız çekilebilmesini sağlar.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir öteki yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Bu nedenle şayet binanız yürekin yangın kapısı Adana, yangın kapısı Osmaniye kabilinden etüt binayorsanız öncelikle fevkda belirttiğimiz özellikleri nâkil bir kapı seçtiğinizden emin olmalısınız.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Demetevler mahallesinde mevcut emekletmeme İtfaaiye müfredatına mutabık şekilde yangın cıkış bapsı binalması gerekmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve deprem afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın bireyını kurtardığında elan yeğin anlaşılacaktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de olağandan önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını intizamlı kontroller ile denetlemek ve izlemek bileğerlidir.

Report this wiki page